«Ақмола облысы білім басқармасы Бурабай ауданы бойынша білім бөлімі Щучинск қаласының П.И.Морозов атындағы № 3 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение "Общеобразовательная школа №3 имени П.И.Морозова города Щучинск отдела образования по Бурабайскому району управления образования Акмолинской области"

СоцСети

   

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

2019-2020 оқу жылының бірінші жартыжылдығына , брокеражды комиссиясы мен тамақ сапасын бақылау жөніндегі комиссияның жұмысын талдау

26.02.2020

Оқушыларды тамақтандыру дегеніміз - бұл білім беру ұйымында болу кезінде оқушыларға тамақтану қызметтерін көрсету үшін қажетті жағдайларды жасау. Оқушыларды тамақпен қамтамасыз ету «Білім туралы» Қазақстан Республикасының Заңына сәйкес білім беру ұйымдарының міндетіне кіреді.
Тамақтандырудың міндеттері:
-оқушыларды рационалды тамақтану;
- тағамдарды дайындауда қолданылатын тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне кепілдік беру;
- оқушылар арасында тамақтан улануды болдырмауға және алдын алуға бағытталған санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың сақталуы.
    Алға қойылған міндеттерді орындау үшін мектеп әкімшілігі бірқатар ұйымдастырушылық және басқарушылық шараларды жүзеге асырады. Оқу жылының басында некеге отыру комиссиясын, азық-түлік сапасын, ішімдік режимін және әлеуметтік жағынан әлсіз отбасылардың балаларының тамақтануын қадағалайтын комиссия құру туралы бұйрықтар жасалды. Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша іс-шаралар жоспары, әкімшілік, мұғалімдер кестесі және оқушылардың тамақтану кестесі жасалды.
 Қабылдау комиссиясы мектеп директорының бұйрығы негізінде құрылды, оның құрамы:
 Алимова К.Ж. - мектеп директоры; Дедова Е.К. - директордың орынбасары; Ахметбекова Т.К. - медицина қызметкері; Осипенко А. - әлеуметтік педагог, Пархоменко М.Н. - мектептің ата-аналар комитетінің төрайымы, Никадимова М. - мектептің ата-аналар комитеті төрағасының орынбасары, Л.К. A.- өндіріс менеджері.
           Қабылдамау комиссиясы органолептикалық әдіспен жүзеге асырылатын дайын өнімнің сапасын бақылайды. Тамақ әр пісірілген тамақ басталғанға дейін өткізіледі. Неке журналы күнделікті сақталады, онда әр тағамның, сонымен қатар диетаның емес, әр түрлі тағамның сынау нәтижелері ескеріліп, сыртқы келбеті, түсі, иісі, дәмі, құрылымы, қаттылығы, шырыны және т.б. сияқты көрсеткіштерге назар аударылады, неке журналында шығарылған күні мен уақыты көрсетіледі. ыдыс-аяқ, тағамның атауы, некені жою уақыты, органолептикалық бағалау нәтижелері және ыдыс-аяқтың дайындық деңгейі, ыдысты сатуға рұқсат.
      Мектепте тамақтану мониторингі жөніндегі комиссия бар, оның құрамына мектеп директорының бұйрығы негізінде құрылды: құрамына К.Алимова, мектеп директоры Е.Дедова, ВР директорының орынбасары А. Осипенко, А. - әлеуметтік педагог Г.Батаева, мектеп кәсіподақ комитетінің төрағасы, М.Н. Пархоменко, мектептің ата-аналар комитетінің төрағасы, И.В. Протасова, комиссия хатшысы.
 1. Комиссия студенттердің тамақтануын ұйымдастыру бойынша нормативтік-құқықтық актілердің орындалуын бақылауды жүзеге асырады.
2. Мектеп оқушыларының тамақтануын ұйымдастыруды бақылау жүзеге асырылады: тамақтану кестесінің сақталуы, тамақ жеткізудің температуралық режимінің сақталуы, ыдыс-аяқ пен өнімді жеткізу стандарттарының сақталуы, қызмет көрсету мәдениеті, асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы. Бақылау нәтижелері актімен ресімделеді.
3. Асхананың тазалануын бақылау.
4. Айына бір рет тамақ сапасын бақылау жөніндегі комиссия бекітілген мәзірге сәйкес пісіру технологиясына, дайын өнімнің салмағына, қолданылған ыдыс-аяқ пен жабдықтың жағдайына сәйкестігін тексереді.
    Мектеп әкімшілігі оқушылардың тамақтану кестесін жасады, мектепке дейінгі және бастауыш сыныптардағы оқушылардың тамақтануын есепке алатын жауапты адамдар тағайындалды. Мектеп асханасында оқушыларға тамақтану күн сайын жүргізіледі. Мектеп асханасы - типтік, асхана ауданы 26,5 м2, 72 орынға арналған
   Өнім түрлері әр түрлі, диетаның бірыңғай стандарттарына сәйкес келеді. Өнімнің сапасы жақсы. Буфеттік тамақтану барлық студенттер мен мектеп қызметкерлеріне қол жетімді. Бастауыш сыныптар 100% ыстық тамақпен қамтылған. Бірінші жартыжылдықта бастауыш және орта мектептің 9 оқушысы асхана жалдаушысының және 64 адамға Бүкіл білім беру қорының демеушілік көмегі арқылы ыстық тамақ берді. (бұлар - аз қамтылған және көп балалы отбасылардың балалары, сонымен қатар жетім балалар).
  Есеп беру кезеңінде оқушылар мен ата-аналардың тамақ сапасы туралы шағымдары болған жоқ.

Жауапты: Е.Дедова

Просмотров: 600


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст